Referenties

Wie gingen er mee & wat waren de ervaringen?

Tot nu toe zijn er alleen vrijwilligers van de wereldwinkels meegegaan; alleen, of met één of twee collega’s. Ook als (echt)paar kun je deelnemen, of met een vriendin die niet bij de wereldwinkel werkzaam is.

Tijdens de eerste editie:
Drie dames van Wereldwinkel Goes
Een heer van Wereldwinkel Leiden
Een dame van Wereldwinkel Nijmegen & een dame van Wereldwinkel Purmerend.

Tijdens de tweede editie:
Twee dames van Wereldwinkel Zuidlaren
Een echtpaar van Wereldwinkel Hilversum
Twee dames van Wereldwinkel Vught
Een dame van Wereldwinkel Zoetermeer

Wat zeiden de wereldwinkeliers over deze reis?

“Ik vond het boven verwachting verzorgd. Ik heb veel groepsreizen meegemaakt maar hoe jij ons verzorgde van eten en drinken is chapeaux.”

Helga, Wereldwinkel Vught

“Een heel aantrekkelijke reis voor mensen die geïnteresseerd zijn in Eerlijke Handel/FairTrade. Je krijgt een veel beter idee van hoe daar geproduceerd wordt, wat wij hier verkopen in FairTradewinkels. Je komt op plaatsen waar je als ‘normale’ toerist niet komt.”

Ynke, Wereldwinkel Zuidlaren

“Deze reis heeft al mijn verwachtingen meer dan waar gemaakt, het was mooi al de mensen van de projecten te zien werken/spreken en zo meer achtergrond informatie te krijgen, heb daardoor nog meer respect gekregen en heel veel mooie mensen ontmoet die nu een plaatsje in mijn hart hebben en zo ze nooit meer vergeet. Bo en Shem (de chauffeur) hebben geweldig voor ons gezorgd, hadden oog voor iedereen en elk probleempje werd opgelost.”

Ineke, Wereldwinkel Vught

“Er waren geen tegenvallers, het totaalplaatje klopte. Je hebt het goed georganiseerd. Je zou meer mogen vertellen tijdens de reis; je hebt best wel veel kennis!”

Paul, Wereldwinkel Leiden

“Geweldige afwisselende reis, waarin bezoeken van projecten en natuur beide aan de orde kwamen. Zeker een aanrader voor iedereen. Ik heb genoten van de reis.”

Elly, Goes

“Helga en ik hebben het er nog bijna elke dag over dat het zo’n fijne reis was…alles bij elkaar; Kenia, JIJ, de groep, echt onvergetelijk. Nogmaals dank daarvoor Bo.”

Ineke, Wereldwinkel Vught

”Ik heb erg van de reis genoten en heb nog steeds prachtige herinneringen”

Trijnie, Wereldwinkel Zuidlaren

“Het was een mooie mix van bezoeken aan verschillende werkplaatsen.
Veel gesprekken met mensen en mooie onverwachte ontmoetingen. Ook de natuur van Kenia was indrukwekkend o.a. de safari’s, Lake Naivasha en Lake Victoria.
En: niet te vergeten de enthousiaste begeleiding van Bo en onze uitstekende chauffeur Shem.”

Anne-Marie & Martin, Hilversum